ALERTĂ – Lazăr anunţă REVOCĂRI din DNA şi DIICOT. Cine pleacă

Categories JustitiePosted on

Augustin Lazăr a anunţat că în perioada următoare vor fi procurori care vor părăsi DNA şi DIICOT deoarece au obosit sau au devenit vulnerabili, subliniind că aceştia nu vor fi daţi afară din Ministerul Public, ci se vor întoarce la parchetele de la care provin.

Loading...

„Am propus să existe mandate pentru procurorii structurilor specializate. Nu numai pentru DNA, dar poate şi pentru DIICOT. Exerciţi un mandat 3-4 ani şi pe urmă îţi reorientezi activitatea. Nu e recomandabil să lucrezi numai într-un loc şi cu atât mai puţin într-un loc care este expus şi care poate genera o stare de oboseală de confuzie”, a declarat procurorul general, la Digi24.
Potrivit lui Augustin Lazăr, se va discuta propunerea ca procurorii „vulnerabili” să revină la parchetele de la care provin.

„În perioada următoare, după ce aţi remarcat, unii unii procurori au fost revocaţi din DNA pentru anumite conduite care nu sunt în regulă. Iar în perioada următoare e posibil ca şi alte persoane să părăsească DNA, dar nu numai DNA. Într-o manieră similară se produc lucrurile şi la o altă structură a Ministerului Public, la DIICOT.

Loading...

Unele persoane care au obosit, care din diverse considerente revin la unităţi. Nu înseamnă că îi dăm afară de la Ministerul Public, revin la parchetele de la care au plecat. În timp ce alţii care s-au dovedit a fi vulnerabili pot fi revocaţi şi chiar se recomandă ca actuala conducere a DNA – Am discutat cu colegii, ca cei care au unele vulnerabilităţi să facă demersurile necesare pentru a părăsi DNA. Nu are nevoie DNA şi DIICOT de sute de procurori”, a mai spus Lazăr.

Procurorii CSM au decis, recent, să admită cererea conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (adjunctul Călin Nistor, cel care asigură interimatul instituţiei) de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti pentru Lucian Onea. Acesta este acuzat, alături de Mircea Negulescu şi de alţi procurori de la DNA Ploieşti, de constituire de grup infracţional organizat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *