Andrei Caramitru, o nouă postare VIOLENTĂ

Categories ActualitatePosted on

Andrei Caramitru afirmă că nu înțelege cum aruncă cifre economice false pe piață liderii PSD, deoarece sunt ușor de demontat. În plus, Comisia Europeană are toate instrumentele să corecteze aceste cifre. Singura explicație, consideră Caramitru, este că sunt foarte proști.

Loading...

Andrei Carmitru pleacă de la situația în care a fost Grecia, făcând o paralelă cu România.

„Situația Greciei de atunci este identică cu cea a României lui Dragnea și Vâlcov. Guvernul ne spune oficial ca deficitul pe 2018 este sub pragul de 3% impus de UE. Însă, după doar 1 zi de analiza, toți experții au identificat zone uriașe de frauda și măsluire: amânarea rambursării TVA, venituri de 4 miliarde RON in Decembrie (“deconturi de la UE”) care in mare parte nu au legătura cu 2018 și probabil nici nu au fost plătite, amânarea plății pensiilor pentru Ianuarie 2019, cifre ne-explicate de cel putin 1.8 miliarde care reduc “din pix” cheltuielile.

Loading...

Ca sa va dați seama de dimensiunea problemei: deficitul pe luna Decembrie 2017 a fost de 14 miliarde lei, in 2018 (in mod magic) de doar 1.3 miliarde lei (deși creșterea economică a fost mult mai slabă). Comisia Europeană in Septembrie estima un deficit de cel putin 3.8% la sfârșitul anului 2018. Între timp economia a decelerat. Dar – iarăși prin magie – deficitul s-a redus dramatic după cifrele Guvernului.

Problema lor este ca sunt foarte – foarte – prosti. Comisia Europeană are toate instrumentele ca sa corecteze aceste cifre. Când vor veni ei cu estimarea oficială, deficitul ESA (cel corect) va fi mult peste 3%, declanșând imediat procedura de deficit excesiv. Toți știm că mint. Schimbarea peste noapte a lui Mișa de la ANAF (și înlocuirea lui cu o plantă) este cel mai probabil pentru că nu a vrut să gireze așa ceva.

Între timp – ei încearcă sa pună mâna pe BNR si sa declanșeze hiper-inflația ca sa plătească cu lei fără acoperire găurile din buget. Însă nu mai au timp – mai au doar 3 luni de buffer de rezerva la Ministerul Finanțelor, și nimeni nu ii mai finanțează.

Sa vedem – “câștiga” PSD și începe Venezuelizarea țării sau intra FMI înainte sa oprească nebunia ? Eu sper și mizez pe a doua varianta . Pentru ca nu mai au timp și sunt – foarte foarte – proști.”, a scris Andrei Caramitru

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *