Ce mesaje au primit liderii UE, NATO și ONU, de la mișcarea #Resist România

Categories ActualitatePosted on

Devine interesant și îngrijorător. Cei mai importanți lideri ai UE, NATO și ONU, prezenți zilele acestea în România, au fost asaltați de peste 4.200 de plângeri împotriva jandarmilor, anunță Declic. Oamenii și-au transmis nemulțumirile prin intermediul emailului.

Loading...

Rezistenții solicită ceva cu totul halucinant: retragerea jandarmilor din misiunile externe, „din cauza violențelor exercitate asupra protestatarilor pașnici în 10 august 2018”.

„Jandarmii au încălcat ghidul de bune practici pentru forțele de ordine al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care prevede că dispersarea unei manifestații este ultima soluție a autorităților. La protestul din 10 august, jandarmii au intervenit în forță, au folosit gaze lacrimogene, proiectile cu șrapnel și tunuri cu apă, fără să ia în calcul că expun mii de oameni de toate vârstele, pașnici, inclusiv copii, bătrâni și femei însărcinate care își exercitau dreptul democratic de a protesta”, se arată în scrisoarea trimisă prin e-mail de peste 4200 de români, la inițiativa comunității Declic.

Loading...

Scrisoarea comunității Declic a fost transmisă către liderii UE, NATO, ONU, OSCE și Jandarmeria Europeană și poate fi accesată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/trimite-email-institutii-internationale-onu-osce-nato-ue.

Mesajele trimise prin e-mail vin după ce peste 80.000 de cetățeni au semnat petiția „Jandarmeria e toxică. Cerem ajutorul ONU”, în care susțin inclusiv retragerea jandarmilor din misiunile internaționale NATO, UE, OSCE.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *