Cioloș, manevre ticăloase la Bruxelles: cum vrea să-l „înfunde” pe Tăriceanu

Categories PoliticaPosted on

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că așa zisa negociere dintre USR și Cioloș din ultima perioadă, este de fapt de aparență, decizia fiind deja luată și va fi anunțată la Congresul USR din 2 februarie 2019: USR, formațiunea politică la conducerea căreia se află Dan Barna, va merge alături de Dacian Cioloș la alegerile europarlamentare.

Loading...

Poitrivit psnews.ro, Dacian Cioloș s-a întâlnit cu liderii USR, pentru a le pune pe masă o ofertă irezistibilă. Profitând de apropierea sa cu președintele francez Emmanuel Macron și liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt (cel care își dorește sa ajungă președintele Comisiei Europene), Dacian Cioloș le-a promis USR-iștilor că îi va băga la grupul ALDE Europa, în schimbul unei coaliții USR-PLUS la europarlamentare.

Singura variantă a lui Dacian Cioloș de a obține un loc la Bruxelles este doar coaliția cu USR, întrucât partidul lui Dan Barna deține ceea ce actuala formațiune a premierului tehnocrat nu are organizații în țară.

Loading...

De altfel, amintim că nu mai târziu de septembrie 2018, Dacian Cioloș anunța alături de alte șase figuri politice europene, o mișcare politică europeană, prin intermediul unui articol-manifest, intitulat „Să trezim Europa“, publicat în ziarul francez Liberation.

Sursele psnews.ro au dezvăluit că Dacian Cioloș trage sforile la Bruxelles pentru a scoate formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu din ALDE, astfel că ipoteza că ”partidul noii securități” scoate ALDE din familia europeană, începe să capete forme.

Însă, de precizat că preşedintele grupului ALDE european, Hans van Baalen nici nu vrea să audă de excluderea formațiunii lui Tăriceanu din grup, în vreme ce olandezii și belgienii din ALDE s-au aliat împotriva ALDE România.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *