Contre între Ciutacu și Sorina Matei în legătură cu copilul ÎNFIAT de Dăncilă

Categories ActualitatePosted on

Libertatea a publicat astăzi un articol potrivit căruia fiul premierului Viorica Dăncilă este adoptat de la familia Malancu din Butești, Teleorman. Viorica Dăncilă dă de înțeles că e o problemă privată, insa Libertatea argumentează de ce e de interes public ca prim-ministrul să lămurească legalitatea adopției. De aici au pornit și contrele între Sorina Matei, Victor Ciutacu și Liliana Ruse.

Loading...

Sorina Matei: Cum să fie legalitatea unei adopţii făcute de premierul în exerciţiu al României detaliu de viaţă privată? Nu, nu este. Demnitarii atunci când ajung în funcţie nu au viaţă privată. Atunci când acceptă demnităţile ar fi trebuit să ştie asta şi să fie conştienţi că presa are tot dreptul interesului public de a le scotoci viaţa, pentru a developa publicului profilul etic şi moral al demnitarului. Vă aduc aminte, pentru cine a uitat, că nu mai demult de anul trecut, în SUA, patria democraţiei, vreo 2 luni şi mai bine s-a discutat de dimineaţă până seara, every fcking day, despre viaţa sexuală şi habiturile unui judecător la vârsta de 17 ani, când nici nu era major.

Judecătorul a fost obligat de demnitatea pe care voia să o ocupe şi de opinia publică, vreo 300+ de milioane de locuitori, şi de interesul public justificat, să vină şi să-şi explice în Congres, public şi transparent, for suprem, ore-n şir în văzul întregii planete nene, ce făcea la vârsta de 17 ani, când nu era major, ce fete întâlnea, ce viaţă sexuală a avut, câtă bere a băut pe zile, inclusiv cu calendarul de când era copil, ţinut pe zile şi cu toţi prietenii de-a lungul vieţii luaţi la rând. Deci despre ce vorbim? Bineînţeles că în cazul Dăncilă, unde e vorba şi de legalitate nu numai de povestea de viaţă, este interes public justificat.

Loading...

Victor Ciutacu Sorina, e o mizerie fără margini pentru că, fără nici cel mai mic indiciu, se sădește adânc prezumția că Dăncilă a înfiat ilegal copilul. iar la capitolul adopții, extrem de generos pentru a fi exploatat politic, am impresia că Iohannis e lejer mai atacabil

Sorina Ruxandra Matei Victor Ciutacu eu cred ca deocamdata nu poti trage concluzia asta atat timp cand nu ai vazut tot materialul. interesul public este absolut justificat. iar asta ca iohannis nu stiu ce/ capra vecinului- n/are niciun fel de relevanţă. aici vorbim de un subiect clar, un story de viata pe un demnitar/ premier si niste solicitari facute de ziaristi. iar demnitarul s/a ascuns dupa viata privata. In SUA s/a dus sa/si povesteasca viata sexuala de la 17 ani in vazul intregii lumi ore/n sir. Despre responsabilitate vorbim aici, modul cum demnitarii inteleg ei insisi tot ce inseamna aceasta demnitate publica, si despre moduri total diferite de a gestiona problema, la poluri opuse.

Victor Ciutacu citim tot materialul și tragem o concluzie? până atunci, la câtă presă știu eu (sigur, mult mai puțină decât Maria Andrieș), dacă aveam marfa privind ilegalitatea adopției, cu asta începem 🙂

Liliana Ruse Sorina, asta ma deranjeaza si pe mine, prezumtia de ilegalitate din articol. Nu se poate sa nu vezi asta. Or nu poti sa arunci asa ceva intr-un articol si sa revii ulterior. Cel putin daca ai pretentii de la tine.

Victor Ciutacu Liliana Ruse, noi suntem expirați, habar n-avem cum e cu dozajul în presa modernă

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse au revenit ei, cei de la Libertatea, si au zis/scris ca e legala? n/am vazut nicaieri.

Liliana Ruse Sorina Ruxandra Matei nu stiu ce zici.

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse te intrebam daca au revenit undeva si au scris ca e legala.

Liliana Ruse Sorina Ruxandra Matei nu.

Liliana Ruse Scuza-ma, stii ceva despre legalitate sau ilegalitate? Că articolul spune ca sunt semne de intrebare. Ce dracu’ inseamna asta?

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse spune ca au facut solicitare si nu vrea sa le raspunda, ca au pus poezia cu viata privata. si ca mai sunt episoade.

Liliana Ruse pai si ce tre’ sa facă? iarta-ma, prezumtia e de legalitate, nu invers. sa explice ce, mai exact?

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse pai probabil au facut solicitari pe legalitate, ca asta reiese, si probabil au mai mult din moment ce au intrebat/o pe dancila. altfel era mai mult o simpla poveste de viata

Liliana Ruse Sorina Ruxandra Matei atunci sa publicăm cind avem ce, daca ne respectam. daca nu, nu.

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse pai deocamdata au prezentat povestea. au pus materialul, povestea de viata pe masa. si dupa cate vezi mai urmeaza. rabdare si tutun.

Liliana Ruse Sorina Ruxandra Matei ma scuzi, cind spui ca ar putea fi probleme de legalitate si dai cu ‘urmarea in numarul viitor’… Dar cine sunt eu sa judec…

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse nu, eu iti spun doar ca din moment ce au intrebat/o pe madam dancila de legalitate, probabil exista niste intrebari. logic. si sunt subiecte ca si ăsta, care uneori sunt atat de mari, si intinse, incat le dai pe episoade. aici e un subiect complex. un story pe multiple planuri.

Liliana Ruse bine. astept. deocamndata ramin la parerea ca e doar o mizerie. Tolontan spune că e o poveste de viata si atit. astept ancheta.

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse nu stiu ce a scris tolo, eu am citit materialul si intrebarile ptr dancila cu legalitatea.
Ascunde asta

Liliana Ruse Sorina Ruxandra Matei am si eu o curiozitateȘ daca Dancila a adoptat ilegal, ce facem? Serios, ce facem?

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse „Noi” nu trebuie sa facem absolut nimic. E treaba ei sa gestioneze problema si sa dea explicatii, ca e premierul romaniei, ea e demnitarul. Noi suntem presa. Noi trebuie sa developam publicului tot ce tine de demnitari. pentru ca sunt demnitati publice. jurnalismul de investigatie chiar pe asta se focuseaza/ pe mari subiecte de pe coridoarele puterii care implica demnitari.

Liliana Ruse Nu, Sorina, rolul nostru e sa facem anchete si sa aratam daca aveam ce arata. Nu sa ridicam semne de intrebare, ca, daca facem asta, nu mai e ancheta. E talk show. Or, articolul ala nu e o ancheta. Asta e problema mea. Iar Dancila nu e obligata sa gestioneze nimic in acest caz. Nu trebuie sa se dezvinovateasca sau sa justiifice o acuzatie bazata pe ‘ar putea fi’.

Sorina Ruxandra Matei Liliana Ruse Eu inteleg perfect ce zici. Eu doar iti spun ca sunt subiecte mari/ ma refer strict la intindere, complexitate, economie a subiectului/ pe care nu poti sa le dai decat in episoade.Aici ei spun ca au mai multe episoade. Azi doar au pus subi…Vezi mai mult

Loading...

2 comments

  1. in 1990, legalitatea era fluida; nu poti analiza dupa ideile de azi o adoptie de atunci; imprant este daca acela copil a fost bine tratat, restul sunt cautari de nod in papura, deloc dezinteresate

  2. Nu mai inteleg nimic ! Chiar int-atat am convertit opinia, incat am ajuns sa condamnam pe cineva care, un fond , face o fapta buna infiind un copil, doar ptr ca acel cineva face politica intr-un partid care,” ne pute” , dar, nu suflam nici o vorba despre altul, si mai mare in functie, care, indiferent cum am pune problema, a infaptuit niste fapte abominabile cand s-a ocupat de vanzarea de copii ptr a se imbogati, doar ptr ca, acuesta, al doilea, este din alt partid si apartine Sistemului Paralel, care nu-l cerceteaza si face pe orbul, fiindca e omul lor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *