Coronavirusul se transmite prin aer? Ce spune OMS

Categories ActualitatePosted on

Organizația Mondială a Sănătății precizează că COVID 19 NU se transmite prin aer, ci prin picăturile pe care o persoană infectată le aruncă atunci când tușește, strănută sau vorbește.

Loading...

Prin urmare, OMS recomandă păstrarea unei distanțe de siguranță pentru că o persoană se poate infecta dacă se află la mai puțin de 1 metru de o persoană bolnavă, sau dacă atinge o suprafață contaminată și apoi atingi oche, nasul sau gura.

În aceste condiții OMS recomandă: Păstrarea unei distanțe de cel puțin 1 metru față de alte persoane, spalarea frecventă pe mâini cu apă și săpun sau curățarea mâinilor cu dezinfecant pe bază de alcool, ochii, gura și nasul nu trebuie atinse cu mâinile murdare.

Loading...

Peste 33.000 de români care nu au respectat restricțiile de circulație au fost amendați de autorități, iar valoarea totală a sancțiunilor a ajuns la 46 de milioane de lei.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare numărul 3, au fost depistate 33.484 de persoane care nu au respectat măsura care reglementează restricţionarea circulaţiei, care au fost amendate cu o sumă în valoare totală de 46.089.939 de lei.

În plus, au fost întocmite și 229 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au dat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină, în timp ce Poliția de Frontieră a întocmit patru dosare penale, pentru fals în declarații.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *