CSM a DECIS cu privire la conducerea Secţiei care bagă FRICA în magistrații ABUZIVI

Categories JustitiePosted on

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) l-a validat luni, cu 11 voturi pentru, pe adjunctul Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, la conducerea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Loading...

Procurorul Gheorghe Stan a sustinut examenul de intrare in magistratura in decembrie 1997, promovand la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in noimebrie 2011. Din 2012 si pana in prezent, Gheorghe Stan a activat in cadrul Inspectiei Judiciare, din 2012 si pana in prezent asigurand functia de inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare.

Veste nu este bună deloc pentru mulți reprezentati ai Statului paralel sau al fanilor sistemului odios care a nenorocit mii de vieti in ultimii 12 ani. Si asta pentru ca procurorul Gheorghe Stan, zis si „Giani”, aflat la al doilea mandat in fruntea Inspectiei Judiciare, a indraznit in ultimii doi ani sa se atinga de nume precum Kovesi, Uncheselu, Bulancea si altii, stricand imaginea de „zeite” si „anticorupti” perfecti ai procurorilor DNA.

Loading...

Ce scria Lumea Justiției, după ce Gheorghe Stan și-a depus candidatura:

”Gheorghe Stan vine sa continue activitatea desfasurata in ultimii circa 10 ani la Inspectia Judiciara, insa la un alt nivel, dat fiind ca obiectul cauzelor procurorilor nu va mai fi „disciplinar”, ci „penal”. Or, tinand cont de faptul ca in timp s-a demonstrat ca multi dintre magistratii care au fost sanctionati de Inspectia Judiciara au ajuns ulterior sa fie cercetati pentru fapte penale, este clara revolta Sistemului fata de acesta candidatura.

Nemultumirea unora la auzul candidaturii lui Gheorghe Stan izvoraste, din informatiile noastre, din determinarea acestuia de a nu permite ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie sa se transforme intr-un instrument de santaj al judecatorilor si procurorilor, dar si din know-how-ul pe care adjunctul Inspectiei Judiciare il are in cazurile cu magistratii, care va permite procurorilor din Sectie sa isi desfasoare activitatea in mod independent si impartial.

Caci nu este deloc de neglijat faptul ca in ultima perioada activitatea Inspectiei Judiciare, sub mandatul lui Stan, s-a imbunatatit, Directia de inspectia judiciara pentru procurori reusind niste performante greu de imaginat acum cativa ani.

De exemplu, cine s-ar fi gandit vreodata ca procurori precum Laura Codruta Kovesi, Mircea Negulescu zis „Portocala”, Lucian Onea zis „Lucica”, Jean Uncheselu, Marius Bulancea sau Paul Silviu Dumitriu ar fi putut face obiectul unor cercetari disciplinare? La fel, cine s-ar fi gandit in urma cu cativa ani ca Inspectia Judiciara ar putea avea luari de pozitie critice la adresa Directiei Nationale Anticoruptie, dezvaluind chiar si derapajele comise de aceasta institutie condusa de Laura Codruta Kovesi?”

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *