CTP a anunțat că REFUZĂ să fie TESTAT

Categories ActualitatePosted on

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu anunță că în caz că ”vor veni la mine la ușă să mă testeze în cadrul „studiului” Firea-Cercel 10.514, voi refuza„. Acesta si-a motivat decizia pe republica.ro.

Loading...

„Pentru că mi se pare nedrept și neeficient să se consume un test pe mine, care, ca atâția alții, stau în casă și respect regulile cerute de autorități, în vreme ce personalul medical, polițiștii, casierele de supermarket, toți cei care continuă să lucreze cu publicul, expuși la coronavirus, precum și contacții depistați prin anchetă epidemiologică, trebuie să beneficieze cu prioritate de testarea Covid19. Iar molima se întinde ca focul„, a explicat CTP.

Încă 308 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, astfel că, până astăzi, 29 martie, bilanţul a ajuns la 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19 (coronavirus) şi 40 de decese, anunţă Grupul de comunicare strategică.

Loading...

UPDATE 13.50 – Încă două persoane au murit în România din cauza coronavirusului. Printre victime se numără o tânără de numai 27 de ani din Botoșani.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că a murit un bărbat de 71 de ani din județul Suceava, care avusese contacte cu o persoană revenită din Austria.

Testele i-au ieșit pozitive în 26 martie, iar bărbatul a murit duminică, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Bărbatul avea probleme medicale majore.

Victima cu numărul 40 este o tânără de 27 ani din județul Botoșani. Testul pozitiv în cazul acesteia a venit în 23 martie, iar tânăra a murit tot duminică, la Spitalul Boli Infecțioase Iași. Tânăra avea diabet zaharat tip I decompensat.

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost anunțat duminică, 22 martie, de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani confirmat în 18 martie cu Covid-19 la Unitatea de primi Urgențe a Spitalului Filiași. Acesta suferea de cancer în fază terminală.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *