Dăncilă, DISCURS EXCEPȚIONAL în fața oficialilor europeni

Categories ExternePosted on

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European, că în România statul de drept este respectat, adăugând că este „mâhnită” să constate că „încă există dezinformare”. „Guvernul României nu a avut niciun fel de interferenţă în justiţie”, a susţinut ea.

Loading...

„Într-adevăr, Europa este divizată, într-adevăr avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europă unită şi în care toţi să fie, toate statele membre să fie tratate în mod egal. Iar acest lucru nu depinde decât de noi, de modul în care ne vom raporta la probleme, la provocările existente, de modul în care vom da răspunsul aşteptat de cetăţeni.

Dacă vom continua divizând şi mai mult Europa atunci nu ne putem mira că următoarea configurare a Parlamentului European va fi una care să nu permită luarea unor decizii corecte pentru cetăţenii europeni”, a spus Viorica Dăncilă, răspunzând unor întrebări adresate la sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European.

Loading...

Ea a mai spus că vrea să facă unele precizări, pentru că s-au făcut referiri la statul de drept, la justiţie şi la drepturile omului, potrivit news.ro.

„Vreau să vă asigur că în România statul de drept este respectat. Vreau să vă asigur că drepturile omului în România trebuie respectate şi în acelaşi timp sunt mâhnită să constat că încă există dezinformare. Guvernul României nu a avut niciun fel de interferenţă în justiţie. Deci cred că puteţi adresa aceste întrebări şi am să vă dau răspunsurile corecte.

Una din problemele pe care nu le-aţi ridicat, dar pe care trebuie să le avem în vedere este cel referitor la dezinformare şi la ştirile false, pentru că acestea pot de multe ori să inducă percepţii greşite despre un anumit stat sau un anumit guvern, aşa cum este acum referitor la Guvernul României”, a afirmat Dăncilă.

Loading...

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *