Desființarea Secției Speciale. Ciolacu a luat DECIZIA

Categories JustitiePosted on

PNL omoară Secția Specială iar liderul PSD, Marcel Ciolacu aruncă țărână peste ea. Acesta a declarat, referitor la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), că în cazul în care CSM şi asociaţiile din justiţiei vor ca această secţie să fie desfiinţată, atunci PSD va vota în consecinţă. Nu mai contează pentru nimeni dosarele Secției dar contează să dispara. PSD prin Ciolacu se aliază cu USR și PNL în acest demers. Restul vorbelor cu consultarea magistratilor sunt nutret pentru cretini. Klaus a ordonat iar mieluseii executa.

Loading...

„Întâi aş vrea să văd foarte clar de la CSM, de la judecători, de la procurori ce părere au. Dacă opinia asociaţiilor din Justiţie va fi ca această secţie să fie desfiinţată, presupun că şi PSD va vota în consecinţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat dacă există o schimbare a opiniei în PSD privind SIIJ.

Guvernul Orban îşi va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desfiinţarea SIIJ şi pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru Mediafax. Potrivit surselor, Executivul aşteapă un aviz din partea CSM pentru desfiinţarea secţiei.

Loading...

Cabinetul Orban aşteaptă să se finalizeze alegerile în cadrul CSM şi va lua o decizie după 10 decembrie în legătură cu Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, au explicat sursele menţionate. Referitor la subiect, Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema SIIJ, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a declarat, luni seară, la Digi24, că nu se poate lua curând o decizie privind Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, pentru că este în curs de derulare procedura de consultare a magistraților, dar că Executivul va ”opera” asupra secției prin acte normative ”fără niciun dubiu”:

„Cea de-a doua măsură foarte importantă, legată de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, am spus că nu poate fi luată în acest moment, deci în luna decembrie, pentru că este în curs un proces de consultare a magistraţilor în sistemul judiciar pe care l-a iniţiat Ministerul Justiţiei şi, pe de-o parte, nu avem formal un punct de vedere, un aviz al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că încă nici n-am trimis acolo un proiect. (…) Faptul că vom intra să ‘operăm’ asupra secţiei speciale prin acte normative, evident, nu e niciun dubiu. E în programul de guvernare al PNL, a fost reafirmat de către mine la audierile de la Parlament, în urma cărora de altfel am obţinut votul în comisiile reunite ale Parlamentului, numai că vrem s-o facem ca la carte”, a spus Predoiu la Digi24.

Loading...

1 comment

  1. Niște gunoaie care nu vad ca și magistrații trebuie sa respecte legea sunt cei care se împotrivesc cercetării abuzurilor din justitir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *