Efectul „freezing rain” în România. METODA rapidă de DEZGHEȚARE a mașinii

Categories SocialPosted on

Fenomenul cunoscut drept „freezing rain”, ploaia înghețată, le-a dat mare bătăi de cap șoferilor joi dimineață, iar prognoza meteo arată că se va menține și vineri, posibil și pe parcursul weekendului.

Loading...

Locuitorii din București și din alte zone din țară afectate de gheață și polei s-au chinuit chiar și mai bine de jumătate de oră pentru a-și elibera mașina din strânsoarea monstrului de gheață. Există însă metode care pot asigura o eficiență sporită a operațiunii, care se poate reduce astfel la 5-10 minute, potrivit libertatea.ro.

Cum să înfrunți fenomenul de „freezing rain”, ploaia înghețată, și să-ți dezgheți rapid mașina. În primul rând, potrivit experților de la 4tuning.ro, este bine să păstrați o perie în casă, dar și soluția de dezghețat ușile sau parbrizul. Se vor dovedi foarte utile dacă încuietorile și mecanismul de închidere al ușilor sunt acoperite de gheață. O dată ce ați reușit să pătrundeți în interiorul mașinii, primul lucru necesar este pornirea motorului, care va încălzi treptat mașina și va topi gheața. Este însă foarte important, deși pare ciudat, să porniți instalația de aer condiționat.

Loading...

Sunt două motive pentru asta: aerul, deși rece și el, este mai uscat și AC-ul absoarbe umezeala din interior. Al doilea motiv, compresorul opune rezistență și motorul se va încălzi mult mai ușor! Urmează apoi acționarea butonului de încălzire al lunetei, care va topi gheața. De abia în ultima etapă, după ce gheața a început să crape, se folosește racleta, sau în zonele mai afectate, soluția de dezghețare.

„Freezing rain”, ploaia înghețată este un fenomen meteo care se formează atunci când ploaia întâlnește o suprafață foarte rece și îngheață pe loc. Depunerile de gheață se formează în egală măsură pe mașini ori asfalt. În perioadele cu polei, șoferii dar și pietonii trebuie să aibă grijă maximă pentru evitarea accidentelor.
Citeşte întreaga ştire: Efectul „freezing rain” în România. Metoda rapidă de dezghețare a mașinii

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *