Florin Piersic, despre relația dintre Oreste și Mircea Badea

Categories ActualitatePosted on

Florin Piersic a fost sărbătorit de clujeni, sâmbătă seara, în sala arhiplină a cinematografului care-i poartă numele, cu ocazia împlinirii vârstei de 83 de ani.

Loading...

În primul rând, printre invitaţii speciali, alături de mitropolitul ortodox al Clujului, de episcopul greco-catolic, de preşedintele Academiei Române, de primarul Clujului şi de alte oficialităţi şi personalităţi locale s-a aflat şi omul de televiziune Oreste Teodorescu, scrie Adevărul.

La vederea lui Oreste Teodorescu, Florin Piersic a izbucnit: „Erai pereche cu Badea, dar atunci eraţi bine, eraţi formidabili şi m-aţi invitat la nişte emisiuni. Atunci mi-am dat seama că sunt mai deştept decât voi.”, a spus îndrăgitul actor şi a adăugat, zâmbind:

Loading...

„Mă joc, bineînţeles, cu voi”. „Dar te ţin minte de atunci atât de bine şi de te urmăresc cum îl urmăresc şi pe duşmanul tău, dar datorită mie aş dori foarte tare să vă împăcaţi”, a transmis actorul.

Criticul de film Irina Margareta Nistor, care a prezentat evenimentul împreună cu omul de televiziune Rareş Bogdan, a fost prima, şi probabil cea mai simpatică, aducătoare de „omagii” la adresa actorului:

„Este un Robin Hood local şi cred că orice Robin Hood ar fi invidios pentru ceea ce ne-a dăruit Florin Piersic. El a fost haiducul nostru pe vremea în care nu aveam voie să avem haiduci. El a ştiut să ne facă să avem speranţă când am început s-o pierdem.” Prezenţa pe scenă a Irinei Margareta, coafată şi îmbrăcată de Oscar, l-a impresionat pe actor, care la un moment-dat i-a mărturisit, că dacă ar avea 70 de ani ar lua-o de nevastă.

Rareș Bogdan, plecăciuni în fața lui Boc

Primarul Emil Boc, care a primit el însuşi un omagiu de la prezentatorul Rareş Bogdan („nu vi-l mai dăm pentru că nu aţi ştiut să-l preţuiţi” – a răspuns jurnalistul bucureştenilor care l-ar vrea de primar pe Boc), i s-a adresat actorului: „puteţi fi oricând şi oriunde, la Hollywood alături de Anthony Hopkins, de Peter O’Toole, cu siguranţă eraţi în aceeaşi galerie”. Apoi a mărit miza, reproducând o frază rostită de maestrul Radu Beligan: „Florin Piersic este cel mai frumos cadou pe care l-a dăruit Dumnezeu poporului român. Asta este esenţa şi chintesenţa lui Florin Piersic”.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *