Iohannis, atac VIOLENT la PSD și Tudorel Toader

Categories PoliticaPosted on

Ordonanța de Urgență anunțată de Tudorel Toader prin care cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite începând din 2014 ar putea dispune de un recurs în anulare este cras neconstituționale, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis.

Loading...

El a spus că PSD încearcă și acum să găsească sokuții pentru problemele penale ale politicienilor, în frunte cu Liviu Dragnea.

”PSD încearcă să caute soluții pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu șeful de partid. PSD nu poate veni cu astfel de soluții neavenite, neconstituționale. PSD-ului nu îi pasă de Româania, îi pasă de propriii politicieni cu probleme penale. E regretabilă această evoluția.Nu știu exacte ce își imaginează ministrul Justiției să scrie în această ordonanță, dar după părerea mea dacă dorește să scrie acea ordonanță așa cum a anunțat, ea este neconstituțională.

Loading...

Aceste principii pe care se bazează statul de drept și care sunt scrise în Constituție spun că o lege nu acționează pentru trecut, ci are efecte numai pe viitor. PSD încearcă ceea ce a făcut de când a venit la putere, să caute soluții pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu șeful de partid. PSD nu poate veni cu astfel de soluții neavenite. Am speranța că ministrul Justiției va mai citi legislație și va renunța la această ordonanță”, a spus Iohannis la Aachen, Germania.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *