Iohannis și-a luat UNA PESTE CEAFĂ din partea PSD, după ce a picat iar în DELIR

Categories ActualitatePosted on

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa guvernării PSD și i-a acuzat că duc economia în cap. În replică, PSD răspunde cu o serie de cifre și arată că președintele ”nu înțelege nimic din economie”.

Loading...

”Președintele Iohannis nu înțelege nimic din economie. La începutul guvernării PSD, Iohannis spunea că programul de guvernare e nerealist și că economia va intra în colaps. În realitate, România a avut cea mai mare creștere economică din Europa.

Când spunea că nu vor mai fi bani de salarii și pensii, în realitate veniturile românilor au crescut, în termeni reali, cu 18,6% pentru pensionari și cu 20,3% pentru salariați. Când spune că stăm rău cu absorbția fondurilor, în realitate România a recuperat întârzierea lăsată de Cioloș și a ajuns la media UE.

Loading...

Prin urmare, de câte ori Iohannis spune că economia va merge rău, trebuie să ne așteptăm că va merge bine. Dacă este atât de preocupat de economie, îi sugerăm să trateze mai serios lucrurile.”, se arată pe pagina oficială de Facebook a PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, marţi seara, un nou atac la adresa Executivului, acuzând că măsurile guvernamentale sunt arată o gravă lisă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung.

”Îmi doresc o Românie cu o economie sănătoasă, o ţară bine guvernată în care beneficiile de astăzi să nu se risipească mâine, iar măsurile luate astăzi să nu amaneteze viitorul generaţiilor următoare. Din păcate, o serie de măsuri guvernamentale luate în ultima perioadă ne arată o gravă lisă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung. Am văzut cum, fără consultări şi fără minime evaluări de impact, Guvernul a schimbat peste noapte regimul fiscal pentru unele dintre cele mai importante domenii.

Probabil că fără noile taxe şi impozite introduse prin ordonanţa de urgenţă 114, pe care însă guvernanţii le-au negat continuu, bugetul pentru anul în curs ar fi resimţit constrângeri crase”, a declarat Klaus Iohannis. El a mai spus că prin măsurile din ultima parte a anului trecut ”s-a pierdut şi bruma de încredere” pe care investitorii o mai puteau avea în politica economică actuală.

”Aşa, am asistat la prăbuşirea cotaţiilor de pe piaţa bursieră, inclusiv pentru companiile româneşti importante, fapt fără precedent pentru o economie în creştere. Totodată, suntem în situaţia în care însăşi existenţa pilonului II de pensii este pusă în pericol. Este îngrijorător şi modul în care autorităţile gestionează securitatea aprovizionării cu energie ori cel puţin pretind că se ocupă de povara facturilor la energie. Toate acestea înseamnă prejudicii la adresa bunăstării românilor şi a familiilor lor. În cele din urmă, cetăţenii vor fi cei care vor achita nota de plată, aşa cum se întâmplă adesea”, a mai spus şeful statului.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *