Iresponsabilitate. Andrei Caramitru bagă FRICA în populație

Categories ActualitatePosted on

Andrei Caramitru, membru USR, Dan Barna, afirma intr-o postare alarmistă pe Facebook ca „atacul murdar” impotriva BNR lansat de Darius Valcov are ca scop obtinea controlului asupra „tiparnitei de bani”.

Loading...

„MIZA RAZBOIULUI – TIPARNITA. FAC UN APEL CATRE BANCI

Valcov – acest corupt de cea mai joasa speta despre care voi vorbi in curand in detaliu – a lansat un atac nuclear impotriva BNR si sistemului bancar . Care este miza ? Tiparnita de bani. Vor sa isi puna oamenii lor acolo ca sa imprime bani pentru a acoperi deficitul bugetar urias (din Octombrie va intra noul CA al BNR care va fi numit de parlament). Si declara ca nu va abroga OUG-ul “taxei pe lacomie”.

Loading...

Care sunt consecintele ? Hiperinflatie si falimentul bancilor :

hiperinflatie. Leul s-ar devalua catre 7-8 (exact ca in Turcia anul trecut)
cand dobanzile / ROBOR-ul cresc (e inevitabil la un moment dat – in Turcia dobanzile sunt acum la 25%), bancile intra in faliment (taxa se aplica din ce in ce mai mult cand ROBOR-ul este peste 2%). Atunci BNR-ul (daca intra sub control politic) le poate nationaliza (recapitalizare cu lei facuti la tiparnita, asa cum s-a intamplat si cu Lehman Brothers si multe alte banci in criza din 2008). Si dupa nationalizare vinde de exemplu catre banci rusesti care de-abia asteapta.
Ce trebuie facut ? Cheia e la bancile active in Romania :

trebuie sa realizeze URGENT ca sunt intr-o situatie critica. Se joaca supravietuirea lor si a noastra ca societate. Sa nu fie naivi crezand ca PSD nu va merge “pana la capat”
sa opreasca total finantarea deficitului statului (deja se intampla – insa doar partial, inca finanteaza 50 la suta din cererea Ministerului Finantelor). Conditiile ca sa reia finantarea ar trebui sa fie : anularea OUG, buget sustenabil pe 2019/2020
in acel moment, Ministerul de Finante ramane doar cu rezerva de la trezorerie de 6 miliarde EUR (nevoile de finantare ale statului in 2019 sunt de 25-30 miliarde EUR, deci au doar 3 luni sa supravietuiasca)
daca Guvernul nu reactioneaza in nici un fel, trebuie fortat un program FMI cu input de la UE. Care sa aiba rolul de a impune masuri urgente si rationale atat la nivel economic cat si politic (de exemplu poate cere alinierea legislatiei cu MCV / Comisia de la Venetia) . FMI ne poate salva acum de la un colaps total. Suntem deja in al 12-lea ceas.
E sigura solutie pentru a evita un dezastru absolut pentru toti, si pentru a evita falimentul bancilor . Sper ca sunt oameni acolo care inteleg si sunt rationali. Mingea e la voi acum !”, a scris Caramitru pe Facebook.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *