Judecătoarea Mădălina Afrăsinie, reacție la afirmațiile unui membru PPE

Categories JustitiePosted on

Gonzalez Pons, membru al grupului PPE, a atacat dur Guvernul României la sfârșitul anului trecut. Mai mult, acesta spunea că judecătorii români au devenit judecători europeni, ceea ce înseamnă că acum trebuie să apere nu doar dreptul român ci și dreptul european. Probabil Justiția din România îi este total străină domnului Gonzalez Pons.

Loading...

„Doamnă prim-ministru, bine ați venit în Parlamentul European, este și Parlamentul cetățenilor români. Nu suntem aici pentru a fi o instanță judecătorească, suntem aici pentru a discuta chestiuni care ne afectează pe toți, indiferent de unde unde venim. Independența puterii judecătorești și a statului de drept sunt într-adevărs probleme e europene. Când România a aderat la UE, în 2007, judecătorii români au devenit judecători europeni, ceea ce înseamnă că acum trebuie să apere nu doar dreptul român ci și dreptul european. Și noi trebuie să îi apărăm pe ei”, spunea acesta în Parlamentul European.

Se vede limpede că situația din România nu este deloc cunoscută de europarlamentarii care reprezintă diverse țări. Judecătoarea Mădălina Afrăsinie spune clar că nu se simt deloc jude european și aduce argumente solide în acest sens.

Loading...

”Spune un europarlamentar spaniol ca, din 2007, de la aderare, judecătorii români au devenit judecători europeni… Dati-mi exemple, vă rog, de țări membre UE în care juzii au fost „apărați” prin încheierea de protocoale cu un serviciu de informatii, în care anumite coduri au fost adoptate prin asumare sau modificate prin oug-uri, peste noapte în stil tehnocrat(=omu nou:), ,pentru ca acel serviciu să nu se transforme „din protectorul”:) nostru în acuzator, în care a existat o arhiva SIPA „vizualizata” de anumiti juzi si politicieni:), în care magistrați benchetuiau în sufragerie si/sau in crame:), în care legea este modificată prin decizii CSAT, clasificate, doar pt ca acel organ „poate”, în care indemnizațiile juzilor au fost calculate gresit, prin ignorarea legii, din 2015 si nici până în prezent noi, juzii astia mici, nu ni le-am recuperat, în care un șef de serviciu de informații „instruiește si consiliază” pe unii juzi…si cate si mai cate grozavii…

Ma scuzați, dar eu nu ma simt deloc jude european. Mă simt ca unul obligat sa-si execute pedeapsa la locul de muncă(ma refer la volumul de munca, volum care ne omoară…la propriu)…ma simt ca un jude umilit, asa cum se simt multi romani in propria lor țară…
#ipocriziefărăfrontiere Ps acesta este un pamflet si trebuie citit si inteles ca atare…”, scrie judecătoarea Mădălina Afrăsinie pe pagina de Facebook.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *