Manda, mesaj legat de #Rezist

Categories SocialPosted on

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, a declarat, marţi, la Parlament, referitor la protestele la adresa modificărilor din legile justiţiei, că nu a văzut proteste faţă de procedura de numire a procurorului general european, prin susţinerea de către Legislativului european.

Loading...

“N-am văzut proteste când se vorbeşte cum se va numi procurorul-şef european. Facem parte din Europa”, a spus Manda.

Totodată, el crede că România ar trebui să urmeze exemplul instituţiilor europene privind numirea procurorilor de rang înalt, în contextul în care reprezentanţii Comisiei Europene atenţionează oficialii români că politicul îşi exercită influenţa asupra sistemului de justiţie.

Loading...

“Ar trebui să urmăm toate exemplele lor. Şi poate urmăm şi la procurorii de rang înalt”, a afirmat parlamentarul PSD.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a transmis, vineri, Consiliului UE că Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de PE pentru postul de procuror-şef european, potrivit unei scrisori adresate lui George Ciamba şi postate pe Twitter.

În urma unui vot secret, Comisia LIBE a Parlamentului European a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT a Legislativului cu o zi înainte.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *