Mesaj surprinzător al lui Tudor Chirilă în ziua alegerilor

Categories ActualitatePosted on

Tudor Chirilă a postat un mesaj pe Facebook, în ziua primului tur de alegeri prezidenţiale. Artistul e de părere că votul românilor va fi „anti-PSD”.Tudor Chirilă consideră că cetăţenii au conştientizat importanţa votului, mai ales cei din diaspora, şi vor ieşi în număr mare la vot împotriva PSD.

Loading...

„Azi mergem la vot. Multă lume mi-a scris să mă întrebe ce votez. Nu am răspuns pentru că mi se pare o responsabilitate prea mare să dau sfaturi acum în zona asta (chiar dacă în trecut am făcut-o o dată). Sunt convins însă că votul românilor va fi anti-PSD.

Aştept cu înfrigurare ziua când românii vor vota candidaţi pentru valoarea lor intrinsecă. Se pare că mai avem. Totuşi, am achiziţionat ceva în ultimii ani: conştientizarea importanţei votului. S-a făcut greu, şi multe voci au muncit la asta şi iată că se vede: cel puţin în diaspora, unde speranţa pentru o altă Românie devine treptat disperare”, a scris cântăreţul pe pagina sa de Facebook.

Loading...

Potrivit Biroului Electoral Central (BEC), în primul tur al alegerilor prezidențiale până la ora 15.00 au votat 29,21% din românii din țară, numărul voturilor fiind de 5.321.324 . Județele fruntașe la prezență sunt Ilfov, Brașov, Cluj, Argeș, Sibiu. Județele codașe: Covasna, Satu Mare, Vaslui, Harghita, Ialomița Au ieșit la vot mai mulți alegători din mediul urban decât din mediul rural.

Peste două treimi din alegătorii care au ieșit până acum la vot au peste 45 de ani. Este o prezență mai ridicată decât la alegerile europarlamentare, când până la ora 15.00 au votat 27,68%% din alegătorii din țară.

În Diaspora, până la ora 15.00, au votat la prezidențiale alți 478.731 de români.

Secțiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale s-au deschis la ora 07.00, numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.156. Votarea în țară a început duminică la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *