Mirel Palada a spart GEAMURILE Ambasadei Suediei

Categories JustitiePosted on

Compania Ericsson  din Suedia (țară care ne dă lecții de anticorupție) a convenit să plătească peste un miliard de dolari pentru închiderea unor investigații de corupție, inclusiv una legată de mituirea unor oficiali guvernamentali, a informat Departamentul de Justiție al SUA.

Loading...

Compania a recunoscut că a conspirat cu alte părţi pentru a încălca legea referitoare la practici de corupţie în străinătate în perioada 2000-2016, prin angajarea într-o schemă de plata de mită şi falsificarea registrelor şi datelor contabile, cât şi prin neefectuarea controalelor interne de contabilitate, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie. Ambasada Suediei care mereu face glume de santier nu a suflat o vorba dar cu toate acestea a devenit subiect de râs pe rețelele de socializare. Și lumea politică a reacționat.

PSD ia peste picior Ambasada Suediei la București, luni, de ziua Internațională Anticorupție. Ironia social-democraților este legată de acuzaţiile de corupţie la adresa companiei Ericsson și vine în contextul în care Ambasada Suedeză a avut în ultimii ani poziţii explicite anti-PSD, în special pe Facebook.

Loading...

„Astăzi, cu ocazia zilei internaționale a luptei împotriva corupției, am apelat telefonic ambasada Suediei la București. Dorim să adresam mulțumiri personalului diplomatic și angajaților pe plan local și să exprimăm aprecierea sinceră, pentru asistența constantă pe care partenerii suedezi au acordat-o instituțiilor statului Român, inclusiv prin declarații publice, în eforturile comune de a combate corupția și alte fenomene anti-sociale.

Din păcate, a sunat ocupat. Credem că e posibil ca echipamentele de telecomunicații Ericsson să fie de vină”, scrie Departamentul pentru Politică Externă al PSD, pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro. Sociologul Mirel Palada a scris si el acid de Suedie.

”Suedia, țara corupției de “doar” 1 miliard de euro. Doar decît. Păcat că ambasada României n-are deloc, dar deloc sînge și onoare în instalația instituțională, să le bată obrazul băștinașilor scandinavi primitivi, corupți, penali. Să le dea niște necesare lecții de morală și deontologie. MAE a fost dintotdeauna o cîrpă bleagă și slugarnică și lipsită de coloană vertebrală. Cum să-ți cerți stăpînii? Ferească Sfîntul! Doar ei au voie să admonesteze coloniile. Hegemonie. Hegemonie everywhere.

PS: Later edit: hai, că e și mai intensă realitatea. Prietenii ne atrag atenția, pe bună dreptate, că 1 miliard de euro este doar amenda. Doar decît. Dacă au primit amendă de doar decît un miliard de euro, vă dați seama de magnitudinea corupției. Hai, că se poate! Ambasada Suediei, parcă vă plăcea să vorbiți despre corupție. Hai, că aveați niște texte în voi de crăpa ecranul la laptop ce creativi erați…”, a scris Mirel Palada pe pagina de socializare.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *