Orban a anunţat rezultatul sondajului și SMURD-ul se aude: Nino – Nino

Categories PoliticaPosted on

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat duminică rezultatul sondajului privind scorul partidelor: 27% Sondajul a fost făcut prin operarea faţă în faţă a 26 de mii de cetăţeni, conţinând şi date privind încrederea oamenilor în Guvern şi percepţia acestora pe diferite teme. Dacă nu ați râs până acum de procentele fanteziste, în continuare o puteți face.

Loading...

Trebuie precizat că până acum nu se știe cine a realizat acest sondaj. Destul de bizar. Acum este clar totuși de ce a costat 300.000 de euro sondajul. La așa procente…

„27% are PNL. (…) 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiţi-vă că în sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dus a PSD s-a redus”, a declarat Ludovic Orban deloc vesel, la B1.

Loading...

Liderul PNL a adăugat că prin sondaj au fost analizate mai multe teme, precum conflictul dintre liderii PSD şi UE, optimismul şi pesimismul dar şi încrederea cetăţenilor în Guvern.

„Noi nu am făcut sondaj de opinie numai că să aflăm scorul PNL. Noi am făcut cercetare profundă. Am făcut sondaj de opinie că să aflăm percepţiile oamenilor, poziţionările oamenilor faţă de diferite teme, aşteptările cetăţenilor, încredere în Guvern, optimismul sau pesimismul populaţiei. Vă dau un exemplu 17.6 este cifră celor care astăzi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună. Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votanţii PSD spun că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Asta este percepţia, că direcţia pe care mergem este o direcţie greşită.

Pentru prima dată se vede o volatilitate crescută inclusiv a electoratului PSD şi ALDE, adică nu sunt electori stabili, ci pot emigra către un alt partid. (…) Am analizat conflictul dintre liderii PSD şi UE. Nu se lasă păcăliţi românii. E clar că acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD în special din cauza refuzului de a respecta independenţa justiţiei şi criteriile privind statul de drept”, a adăugat preşedintele PNL.

Întrebat ce aşteptări au românii, Ludovic Orban a răspuns că cetăţenii „vor să beneficieze de aceleaşi drepturi şi obligaţii ca orice alt stat UE”. De asemenea, liderul PNL a afirmat că românii vor aderarea în spaţiul Schengen.

Potrivit unor surse politice, sondajul PNL arată că liberalii au un scor de 27.8%, iar PSD 30.2%.

De asemenea, pe locul 3 se află ALDE, cu 11.5%. Urmează apoi USR cu 10.2%, Pro România, cu 5.5%, apoi UDMR cu 5.1%. Sursele citate susţin că partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4.2% .

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *