Pierde PSD procente după plecarea Corinei Crețu? Opinia lui Pieleanu

Categories PoliticaPosted on

Sociologul Marius Pieleanu a comentat faptul ca joi Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a anunţat că va candida din partea Pro România la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în data de 26 mai. Acesta a declarat pentru psnews.ro că pierderea in sondaje pentru social – democrați este nesemnificativa.

Loading...

Motivul: Corina Crețu nu a fost niciodată un lider al partidului social democrat, în sensul că este un element coagulant al nemulțumiților, în niciun caz. Aproape în permanență, domnia sa, a fost percepută ca un om care face bine partidului, care reprezintă partidul într-un mod adecvat, însă nu a făcut niciodată parte din nucleele coagulante ale partidului, adică care pot să adune în jurul său alți lideri de partid nemulțumiți și să producă o ruptură

„În opinia mea, nu mare lucru fiindcă, de regulă, alegerile europarlamentare sunt mai degrabă alegeri centrate pe capacitatea organizatorică a fiecărui partid de a scoate propriul electorat la vot și în sensul acesta aproape că nu contează lista celor care sunt propuși, ci mai degrabă mobilizarea în teritoriu a partidelor. Deci, și la PSD, mai alea că are această caracteristică a unui partid bine organizat, nu cred că afectează într-o proporție semnificativă. Sigur că din punctul de vedere al prestigiului profesional, în mod evident că prezența doamnei Corina Crețu, în calitatea domniei sale de comisar european nu ar fi stricat, nu ar fi produs un prejudiciu PSD-ului dacă era pe un loc eligibil. Dar și fără domnia sa, nu cred că PSD-ul nu își va atinge scopul, adică acela de a ocupa primul loc și la aceste alegeri”, a spus Marius Pieleanu.

Loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *