RADU MORARU și DAN ANDRONIC îi dau FATALA lui Tolontan

Categories ActualitatePosted on

Radu Moraru, cunoscut sub numele de Nașul, a lansat o afirmație în spațiul public despre care se presupune că face referire la jurnalistul Cătălin Tolontan. Potrivit acestuia Cătălin Tolontan ar fi băiatul unui general de Securitate. Surse independente contacte de EvZ au confirmat parțial afirmația lui Radu Moraru.

Loading...

”Dacă tot suntem la capitolul lucruri din 1989-1990 care ar trebui lămurite, vă propun încă unul.
– prin Radu Moraru spune că tatăl lui Tolontan a fost general de Securitate
– Cătălin Tolontan spune că tatăl lui a fost colonel și nu a lucrat la Securitate. Ci a lucrat în 1989 la frontieră, pe Aeroportul Otopeni. Ce înseamnă pe frontieră? E cam vag. La grăniceri sau la pașapoarte. Mai curând la Pașapoarte. Oricum ambele aveau legături cu Securitatea.

Acum din câte știu, pe Aeroportul Otopeni controlul era foarte strict, iar prezența Securității era de 100%. Indiferent din ce departament sau armă făceai parte, aveai legături cu Securitate. Cine zicea altceva e naiv sau mincinos. Dar, cred că e un lucru care ar trebui lămurit. Are altcineva detalii suplimentare?”, scrie Dan Andronic pe pagina de socializare.

Loading...

Radu Moraru a postat ieri un anunț prin care promitea dezvăluiri senzaționale asupra unui ziarist care este considerat imparțial, dar care este băiatul unui fost general de Securitate.

”Îl considerati „cool” ! Va emotioneaza, va face „dezvaluiri” cu dezlegare de la Sistem, e folosit ca topor atunci cind Sistemul isi leapada vreo otreapa, e deontolog, e baiat inteligent si are o „acoperire” buna. E cunoscut. Il stiti bine. Va este placut! E unul dintre cele mai bune produse postdecembriste ! Dar baiatul a uitat ceva. Sa se prezinte. Sa spuna ca e fiul CUI TREBUIE !

Sa spuna ca e „omul” Sistemului ! Pai nu-i asa ca altfel veti citi si urmari ce scrie sau ce zice-n vorbe alese?!?!? E unul din „baietii maciuca” ai Sistemului ! La ordin, executa pe cine trebuie! In mintea lui el crede ca e patriot si ca face bine natiei acesteia de „prosti”! Personal, pe mine ma enerveaza fiindca nu se prezinta opiniei publice, spunind, printre suspine, „Da, sint fiu de Gheneral de Securitate!” si va raportez urmatoarele articole si opinii „libere” !”

Potrivit unor surse independente contactate de Evz, tatăl lui Cătălin Tolontan a făcut parte din structurile Departamentului Securității Statului:

„Îmi aduc aminte de un ofițer de securitate pe numele lui Tolontan, dar nu vă mai pot spune exact în ce direcție era, pentru că au trecut 30 de ani. În mod cert, dacă a lucrat pe frontieră până în 1989 a fost cadru de securitate. De altfel, Tudor Postelnicu, cel care până în 1987 a fost șeful Securității a ținut tot timpul controlul frontierei în subordinea lui. În 1987 când a devenit ministru de interne, a luat-o din nou, în subordonare directă”, a declarat un fost ofițer superior de Securitate.

Loading...

1 comment

  1. Frontiera la Otopeni în 1989 insemna PCTF structura din subordinea Departamentului securității statului asta da,deci școlit la trupele de securitate, grăniceri erau în subordinea Ministerului Apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *