Revoltă. Declarațiile lui Iohannis legate de NAZIM. Reacție de la Bruxelles

Categories ActualitatePosted on

Comemorarea milioanelor de victime ale Holocaustului nu trebuie să fie o oportunitate pentru a instiga la ură, aşa cum a făcut preşedintele României în ultimul discurs de la Palatul Cotroceni, susține europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel.

Loading...

„Afirmațiile preşedintelui Klaus Iohannis sunt fără precedent în politica românească. Niciun șef de stat sau de Guvern dintr-un stat democratic al Uniunii Europene nu şi-a permis să facă afirmații atât de grave, comparând un partid politic parlamentar, ales în mod legitim şi democratic de milioane de români, cu fenomenul îngrozitor reprezentat de nazism.

Ce legătură are politica implementată de Guvernul Dăncilă şi susţinută de coaliţia PSD-ALDE cu atrocităţile comise de partidul şi oamenii lui Hitler? Numai un om disperat, care şi-a pierdut busola raţiunii politice poate face astfel de comparaţii, îndemnând la ură şi dezbinare. Mai grav este că preşedintele Iohannis, de origine germană, se foloseşte pur şi simplu de un eveniment tragic, aşa cum a fost Holocaustul, inducând în societate o stare de tensiune”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Loading...

Aceasta mai spune că fiecare apariţie în public a preşedintelui României reprezintă încă o ocazie prin care românii să îşi dea seama că la Palatul Cotroceni este nevoie de un altfel de şef de stat, nu de unul care parcă urăşte tot ce este românesc şi, în loc să fie preşedintele tuturor românilor, nu face altceva decât să blocheze tot ceea ce se construieşte iar, mai nou, dezbină şi stârneşte panică în populaţie.

„În disperarea sa de a mai prinde un mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis dovedeşte că tocmai el este cel care încalcă tot mai des Constituţia şi legile ţării. Dacă s-ar putea, preşedintele Iohannis ar vrea să trimită pe toată lumea la puşcărie, în timp ce PSD se străduiește să reformeze sistemul de justiție din România tocmai pentru a proteja drepturile şi libertățile fundamentale ale cetățenilor, aşa cum sunt prezumția de nevinovăție şi dreptul la o judecată dreaptă.

Totul are o limită în disputa politică dar, din păcate, preşedintele Klaus Iohannis a depăşit linia roşie, folosindu-se de o dramă a istoriei pentru a-şi ataca adversarii politici. Oare unde şi când se va opri neamţul Klaus Iohannis din aceste atacuri de o gravitate fără precedent?”, a mai precizat Claudia Ţapardel.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *