Scrisoare DESCHISĂ către Claudiu Manda și Eduard Hellvig

Categories ActualitatePosted on

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir cere, într-o scrisoare deschisă, adresată directorului SRI, Eduard Hellvig şi lui Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI, desecretizarea audierii lui Dumitru Dumbravă, acuzând că Serviciul, implicit sub comanda lui, a devenit „jucător” şi a stabilit ţinte.

Loading...

”Scrisoare deschisa

Domnului senator Claudiu Manda,
Domnului director Eduard Hellvig,

Loading...

Domnule director, serviciul este format din mii de oameni, ofițeri și subofițeri, femei și bărbați, care își fac datoria zi de zi, noapte de noapte, cu abnegație și dăruire pentru România. Români care respectă țara, drapelul, Constituția și legile sale. Efortul lor este astăzi compromis, chiar rolul instituției poate să fie compromis de protejarea și secretizarea unor fapte reprobabile care au afectat tânăra noastră democrație, libertatea și drepturile a sute de mii de români.

Aveți, domnule director, o obligație, în primul rând, în al doilea, în al treilea și în ultimul rând, față de țară, de Constituție și de oamenii pe care îi conduceți. Respectați această obligație.

Domnule senator, ați fost ales pe un program care vorbea despre #dreptatepânălacapăt. Nu am văzut nicăieri în acest program obiectivul #secretizarepânălacapăt. Aveți obligația de a trece peste interesele politice, peste calculele de putere sau de oportunitate, peste strategiile electorale. Aveți o singură îndatorire față de cei care v-au ales și, mai ales, față de cei care nu v-au ales. Obligația legală de a scoate la suprafață adevărul.

Vă adresez, în mod public, solicitarea de a vă respecta afirmațiile din luna noiembrie 2017, prin trecerea la desecretizarea deîndată, integrală a audierii lui Dumitru Dumbravă.

Această desecretizare trebuie să constituie începutul sesizării organelor de cercetare penală competente de a analiza eventualele încălcări ale legii. Acest document este totodată necesar pentru a fi studiat și analizat de către toate asociațiile de procurori, judecători, de către CSM și Inspecția Judiciară: sistemul de justiție din România are datoria de a înțelege implicațiile “bocancului tactic”, de a se curăța și de a trage învățămintele necesare.

Urmare a acestei desecretizări, a deciziei CCR din 16 ianuarie 2019 cu privire la “protocoalele secrete” și a dezvăluirilor mass media din ultimul an, se impune reaudierea lui Dumitru Dumbravă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, activităților ilegale și neconstituționale derulate de către acesta și a celorlalți responsabili în “câmpul tactic”.
Audierea publică.

Românii au dreptul să știe!Românii au dreptul la adevăr și la libertate! Trăiască România liberă!”, a scris Daniel Dragomir.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *