Toader, anunţ important despre Secţia de anchetă a magistraţilor

Categories JustitiePosted on

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că va transforma în Direcţie Secţia de anchetare a magistraţilor, deoarece actuala conducere a Parchetului General, adică Augustin Lazăr, împiedică structura să funcţioneze.

Loading...

„Cunoscând realitatea, ştim ce trebuie să facem. Eu, ca ministru al Justiţiei, nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplică sancţiuni. Faţă de aceste abuzuri, avem autorităţi abilitate legal, care au compentenţa partajate, avem Secţie pentru procurori, avem Inspecţia Judiciară, avem plen CSM, avem Secţia specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistraţi. Secţie pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcţioneze, motiv pentru care, cel mai probabil, secţia o vom trasformar în direcţie competentă”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la RomâniaTV.

Toader a mai subliniat, pentru a mai invoca un motiv în privinţa transformării statutului Secţiei, că toate sesizările care ajung la Secţia de anchetă trebuie să „treacă prin Ministerul Public”.

Loading...

Tudorel Toader a mai declarat că s-a afirmat de multe ori că CEDO urmează să condamne România pentru condiţiile din penitenciare, însă acestea au fost declaraţii false, pentru că ţara noastră nu a fost condamnată. Toader a mai spus că discursul privind CEDO era doar justificarea legii recursului.

„Lucrul pe care-l ştim cu toţii, unii nu-l recunosc, faptul că Instanţa Europeană, Curtea Europeană nu a cerut României să emită o lege a recursului compensatoriu. S-a reluat de multe ori afirmaţia: Dacă nu dăm o lege, România riscă o condamnare de 85 de milioane de euro. Nici vorbă, nu am fost, nu este. Curtea Europeană ce a spus? În termen de 6 luni să facem o foaie de parcurs prin care să arătăm graficul pe care îl avem în vedere pentru a rezolva problemle din penitenciare. Aceste afirmaţii au fost folosite pentru justificarea legii recursului compensatoriu, o lege iniţiată de guvernul tehnocrat. Apoi, CSM, în componenţa anterioară, a propus schimbarea – în loc de 3 zile câştigate la liberare condiţionate să fie 3 zile ca fiind executate. Mai mult, PNl, USR, Opoziţia care critică legea a fost foarte vocală în a o susţine”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la România TV.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *