Toader și Dan, puși la ZID tot de români la Bruxelles. Cine le-a luat apărarea

Categories ActualitatePosted on

Scandal infernal la Bruxelles, la audierea miniştrilor Carmen Dan şi Tudorel Toader în comisia pentru libertăţi. Europarlamentarii opoziţiei au făcut circ şi au atacat ordonanţa anunţată de ministrul justiţiei privind posibila rejudecare a dosarelor analizate de completurile ilegale. În replică, reprezentanţii puterii au cerut ca România să fie tratată ca orice alt stat al UE şi şi-au criticat colegii care şi-au denigrat propria ţară. Prezentă câteva replici și cum au decurs ”ostilitățile”.

Loading...

„Poporul roman merita stat de drept. Romanii au facut multe proteste in strada. Pentru o Presedintie de succes trebuie incredere. Statele membre trebuie sa aiba incredere in dvs. Poporul roman merita statul de drept, a spus-o ieri si vicepresedintele CE Jyrki Katainen. Vreti sa dati o ordonanta neconstitutionala. Va asumati efectele acestei amnistii mascate?  Spuneti ca vreti sa extindeti efectele Parchetului European si catre antiterorism. Lupta antifrauda inca nu functioneaza, vrem sa-i deturnam obiectivul de la fraudele europene? Aveti vreun interes?”, a întrebat tendențios Monica Macovei care de bună ce este a ajuns europarlamentar independent. Nu ne miră că nimeni nu o vrea.

Tomas Zdechovsky (Cehia, PPE): „Nu trebuie sa folosim aceasta intrunire pentru atacuri personale intre colegi. Daca a fost cineva comunist, a fost comunist. Romania trebuie sa arate daca este tara puternica”.

Loading...

Maria Grapini (independent): „Tema era audierea, nu situatia din Romania. Multumesc celor care au pus intrebari pertinente. Romania si Bulgaria sunt nedreptatile ca nu se afla in Spatiul Schengen. Trebuie sa incercati sa convingeti Consiliul, si Comisia si Parlamentul au luat deja decizia”.

Gabriela Zoană și Emilian Pavel i-au dat peste nas Monicăi Macovei.

Gabriela Zoana (PSD): „Domnilor ministri va urez suces. Sa nu va lasati impresionati de activitatea unor colegi care, desi sunt romani, isi denigreaza tara. Sistemele noastre democratice sunt amenintate de stiri false, inclusiv aici, in Parlamentul European. Sper ca pe Macovei sa nu o mai regasim in sistemele europene, ea a distrus Romania in perioada in care a fost ministru. Ea a schimbat peste noapte sefii parchetelor si Codurile Penale fara niciun fel de consultare publica. Nu pot sa accept un astfel de comportament! Presedintia Romana va fi o presedintie a provocarilor”.

Emilian Pavel (PSD): „Eu nu am intebrari. Am studiat programul dumneavoastra si este foarte bine. Eu am luat cuvantul pentru ca cea care a vorbim inaintea mea (Monica Macovei, n.red.) este un fost procuror comunist. Ea cand era ministru al Justitiei a adoptat Codurile Penale in Guvern fara dezbatere in Parlament.

CCR le-a declarat neconstitutioanle. Adica impotriva Costitutiei Romaniei din 2003. Aceasta fost deputat european in curand isi propune sa vina si sa minta in fata Parlamentului European fara rusine. Eu aveam 6 ani la Revolutie, cand ea era procuror comunist. Intai sa ne uitam cine vorbeste. Succes domnului ministru”.

Tudorel Toader a susținut o declarație de presă la Bruxelles.

”S-au încheiat audierile. Din păcate realitatea diferă de ceea ce este perceput. Fie nu există informație corectă completă, fie nu se vrea cunoașterea informației. Am primit două categorii de întrebări. În sinteză am răspuns. Eu am încercat să explic contextul în care se poartă discuția cu privire la acea ordonanță de urgență, după decizia CCR. Nu se dorește decât un acces al cetățeanului la un judecător independent și obiectiv numit”, a declarat Toader.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *