Toni Greblă nu o UITĂ pe Laura Kovesi si îi TAIE aripile

Categories ActualitatePosted on

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă a declarat, că o posibilă candidatură a Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European este „prematură şi nepotrivită”, precizând că aceasta a dat un semnal pentru CSM, IJ şi PG, nu pentru Bruxelles.

Loading...

„Este şi prematură şi nepotrivită. În al treilea rând, cred că această ştire este dată mai mult pentru autorităţile române decât să reprezinte o ştire adevărată pentru o candidatură la Parchetul European. Curtea Constituţională a constatat în trei rânduri că ea a încălcat Consituţia. În declaraţiile publice pe care le-a făcut a declarat că nu dă doi bani pe deciziile CCR.

Lăsând la o parte celelalte lucruri, numai acestea sunt suficiente pentru ca niciun lider european să nu poată să accepte o astfel de candidatură pentru un posibil viitor post în Parchetul European. Tehnic nu s-a declanşat nicio procedură de alegere a procurorului general al viitorului Parchet European. Vor fi aleşi membrii, procurorii în Parchetul European, iar aceştia îşi aleg procurorul general”, a afirmat Toni Greblă, joi pentru Mediafax.

Loading...

Întrebat ce crede că ar determina-o pe Laura Codruţa Kovesi să candideze pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European, Toni Greblă a răspuns: „Toţi procurorii din lume ar vrea să candideze pentru un asemenea post, dar acest anunţ a fost făcut pentru autorităţile române, nu pentru Bruxelles. A dat un semnal CSM, Inspecţiei Judiciare, Parchetului General: «vedeţi că s-ar putea să ajung procuror general european»”.

Secretarul general al Guvernului a adăugat că fostul procuror-şef al DNA, Codruţa Kovesi, a fost avidă de putere „încă înainte de a obţine funcţia de procuror general în România. Apoi s-a îmbolnăvit de putere, nu e numai avidă. Puterea a şi schimbat-o foarte mult”.

În spaţiul public au apărut informaţii că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, va candida pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European.

Comisia Europeană a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că procedura de selecţie a procurorului-şef european este în curs, subliniind că Executivul UE nu e implicat în această activitate efectuată de o comisie independentă.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *