Un lider PSD îl POCNEȘTE în moalele capului pe vicepreşedintele CE care a criticat OUG lui Toader

Categories ActualitatePosted on

Vicepreşedintele CE Jyrki Katainen a catalogat ca „incredibilă” ştirea despre OUG privind contestaţia în anulare. eputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat referitor la această afirmație că „nu-l recomandă nici faţa, nici experienţa” ca să vorbească despre justiţia din România.

Loading...

„Nu-l recomandă nici faţa, nici experienţa. Nu-l recomandă nimic. Nu are nici specialitatea necesară, nici menirea şi nici dreptul să vorbească despre o ţară care este parteneră în felul care a vorbit. Dacă nu ştie ce înseamnă stat de drept, să punî mâna pe carte să citească. Mâine, poimâine o să se aibă reacţie comisarul care se ocupă de apele poluate din Africa la legile justiţiei.

Peste o săptâmână o să aibă reacţie comisarul care se ocupă de creşterea natalităţii în Australia şi aşa mai departe. Se găseşte fiecare comisar să deschidă gura. Înţeleg că domnul Katainen se ocupă cu locurile de muncă, deci nu are nicio treabă cu justiţia. S-au găsit vorbind, le place să vorbească despre România, i-aş ruga să se preocupe de ţările lor”, a declarat Cătălin Rădulescu, marţi, pentru Mediafax.

Loading...

Acesta a comentat şi în legătură cu reacţia Comisiei Europene la OUG anunţată de ministrul Justiţiei, prin care instituţia europeană a transmis că monitorizează discuţiile referitoare la subiect. Astfel, deputatul PSD s-a întrebat unde a fost CE atunci când ani de zile în România au existat abuzuri, judecători şantajaţi şi protocoale secrete ale SRI cu instituţiilor din sistemul judiciar.

„Dar nu au putut fi monitorizaţi aceşti derbedei, ani de zile, când justiţia nu a fost lăsată să-şi facă treaba? Când judecătorii erau ameninţati cu şantajul, cu bileţele. Când procurorii îi chemau pe judecători la ordin, când făceau dosarele cei de la SRI, ascultări pe siguranţă naţională. De ce nu au monitorizat aceşti domni, care îşi doresc o justiţie independentă şi corectă, cum de dorim toţi, de ce nu au monitorizat?

Acum monitorizează? Ani de zile, când au fost abuzurile astea nu au monitorizat aceşti derbedei. Ăsta a fost stat de drept? Stat de drept probabil că e la ei în ţară. Dacă era de datoria lor, dacă vor să o facă pe echidistanţii, trebuia să împiedice aceste abuzuri acum 4-5 ani de zile”, a spus Rădulescu.

Deputatul PSD susţine că oficialii europeni „au închis ochii la abuzurile care s-au făcut 7 ani de zile”.

„Trebuia să vadă aceste abuzuri şi protocoale încheiate, folosite de SRI. Să penalizezi o ţară când greşeşte, dar în momentul în care închizi ochii la abuzurile care s-au făcut 7 ani de zile. Poate sunteţi mai deştepţi ca noi, dar nu trebuia, voi, să monitorizaţi acest sistem de justiţie? Nu au fost în stare să oprească abuzurile astea”, a conchis social-democratul.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *